Selecteer een pagina

Over mij

Gerda van Setten-van Gilst

Gerda_van_setten_Ik ben opgegroeid in de Noordoostpolder. Studeerde geneeskunde in Utrecht en was 5 jaar werkzaam in diverse ziekenhuizen als arts-assistent. Daarna ben ik overgestapt naar het onderwijs: lesgeven aan een opleiding voor verpleegkundigen. Via pastoraal werk raakte ik geïnteresseerd in de hulp aan mensen met psychische problemen. Ik vond werk als arts-assistent bij een vrijgevestigd psychiater en verdiepte me in de diverse vormen van psychotherapie. De cliëntgerichte psychotherapie sprak mij het meeste aan. In die richting volgde ik aanvullend onderwijs, leertherapie en supervisie. Daarnaast deed ik de basistraining EMDR, een therapie gericht op traumaverwerking. Vanaf 2010 volgde ik een opleiding in EFT, emotionally focussed couple therapy. Als trainer ben ik betrokken bij  ‘Houd-me vast’  cursus voor echtparen met een christelijke achtergrond. Mijn inspiratiebron is de liefde van God voor mensen, getoond in Jezus Christus. Met mensen een stukje mogen oplopen in hun leven, elk mens in zijn uniek-zijn leren kennen, nieuwe wegen helpen vinden, of weer leren leven met de minder mooie kanten van het leven: het is een boeiende en uitdagende tocht. Ik ben getrouwd, moeder van 2 zoons en oma van 6 kleinkinderen. Per 1 januari 2021 heb ik de activiteiten in de praktijk beëindigd. Wel blijf ik als trainer verbonden aan de Houd me vast cursus die gegeven wordt via Beter Verbonden.